ULRIKA LEIJONHUFVUD HOLMBERG


Varje vecka kommer runt 350 barn till Saltsjöbadsbalettens danshus för att dansa med Ulrika. Hon har undervisat balett, jazz och hiphop till tusentals barn sedan 1987, och ser sin viktigaste uppgift som danspedagog att förmedla dansglädje på ett sunt, roligt och lärorikt sätt. Hon har tillsammans med sin mamma Jann Leijonhufud koreograferat de härliga danssagor som visas på de årliga dansuppvisningarna i Igelboda Skola och Nacka Aula.

HEDVIG EDVALL BONS


För fyra år sedan strosade Hedvig, med eleganta jazz-walks, in i danshuset på Saltsjöbadens IP. Idag är hon en självklar del av dansfamiljen här på Saltsjöbadsbaletten, och de årliga dans-uppvisningarna skulle kännas oerhört tomma utan hennes stilfulla och mäktiga koreografier. Hedvig insåg som 12 åring hur mycket hon älskade att dansa, och har sedan dess tränat många olika dansstilar. Våren 2018 tog hon examen från den dansyrkesutbildning som hon gått i tre år. Efter det turnerade hon runt Sverige med sina danskompisar och deras examens-föreställning. Det bästa med att vara instruktör, säger Hedvig, är att se dansglädjen hos eleverna, samt att se hur de vågar ta sig an utmaningar och utvecklas. Under våren 2019 undervisar Hedvig två jazz/modernklasser på fredagar. I sommar leder hon flera av Saltsjöbadsbalettens sommarläger. Under danslägret vecka 32 för tonåringar 13+ kommer hon att leda en ny klass i Broadway Jazz. Läs mer om lägret här!

EMMY DAHLIN


Saltsjöbadsbalettens teaterdans-drottning Emmy har varit med i alla Danslinjens balettsagor. Som många andra började hon med balett hos Ulrika som fyraåring. Dans blev snabbt en favoritsport och plötsligt dansade Emmy balett, jazz, hiphop och modernt fem gånger i veckan på Saltsjöbadsbaletten. Idag har hon uppträtt i över 16 föreställningar på Nacka Aula-scenen, dansat egna solon och varit en årlig deltagare på Summercamp sedan lägrets start 2009. Hon har många favoritstilar men gillar balett, jazz och modernt lite extra. Dans för Emmy innebär glädje. Dans blir även mer intressant och uttrycksfullt när dansaren använder ansiktsuttryck och teater för att framföra en känsla, säger hon. Under våren 2019 leder Emmy en mixad barndans-klass där barnen får prova olika stilar, bland annat teaterdans. Hon kommer även att hålla i hiphop, jazz och showjazz-grupper tillsammans med Elvira Löwenhielm.

EBBA MALMBORG


Som fyraåring började Ebba dansa balett hos Ulrika Leijon-hufvud. Kärleken till dansen gjorde att hon sedan tog nästa steg och började i Danslinjen Saltsjöbaletten. Idag, 13 år senare, dansar hon fortfarande balett, men har vuxit ur barn-balettskorna och gått över till tåspetsdans. Förutom baletten, dansar Ebba flera olika stilar. Just nu är dock modern dans den stil som hon gillar mest. Modern dans ger möjlighet att uttrycka mycket känsla, det är en stor blandning steg och man kan tänja på dansens gränser, säger hon. Dans för Ebba är en känsla av frihet och ett sätt att komma bort från allt annat. Tillsammans med Elvira Palmblad, har Ebba uppträtt på scen med egenkoreograferade moderna danser. Under våren 2019 är hon instruktör på lördagar för gruppen Mixad Barndans tillsammans med Emmy Dahlin. I sommar leder hon även Summercamp för 6-8 åringar tillsammans med Elvira Palmblad.

REBECKA LEIJONHUFVUD


Inne i danssalen hittar man henne rullandes på golvet, hoppandes graciösa splitthopp eller gungandes till härliga hiphoplåtar.  Rebecka har dansat hela sitt liv på Saltsjöbads-baletten, och började satsa på dansen ordentligt när hon var 16 år. Hon har gått Danslinjen Saltsjöbaletten samt utbildat sig på andra danslinjer, och idag älskar hon att undervisa och koreografers egna danser. Det bästa med att undervisa, säger Rebecka, är att se eleverna utvecklas. För henne har dansen alltid  varit en stor del av livet och vardagen, då det är den enda gången som man kan slappna av, bara fokusera på sig själv och glömma allt annat.  Rebecka är dotter till Ulrika Leijonhufvud Holmberg och leder även Summercamp varje sommar i dans-huset på IP. Hon har dock tyvärr inga egna terminsklasser under läsåret 18/19, då hon kommer bo utomlands.

ELVIRA LÖWENHIELM


Det var på ett Summercamp-läger för åtta år sedan som en helt ny värld öppnades inför Elviras ögon; "Det här är det roligaste som finns, varför har jag inte dansat tidigare?!". Hon började dansa alla klasser hon kunde klämma in på en vecka hos Ulrika Leijon-hufvud, Lovisa Sjöqvist, Amanda Hytting och Rebecka Leijon-hufvud. Efter att ha praktiserat hos Ulrika på balettlektioner och även varit assistent på Summercamp-läger började hon leda egna terminsklasser. Som instruktör vill hon visa hur härligt dans är och inspirera så många barn som möjligt, så som hon själv blev inspirerad av Saltsjöbadsbalettens instruktörer för åtta år sedan. Hiphop, dancehall och feminine vibe är favoritstilarna då man där kan spexa till det lite extra. Våren 2019 undervisar hon 6 grupper i hiphop, jazz och showjazz tillsammans med Emmy Dahlin.

SARA LJUNGMAN


Vissa barn sägs lära sig dansa innan de kan gå, Sara var definitivt ett sådant barn. Vid fyra års ålder började Sara att dansa balett hos Ulrika Leijonhuvfud på Saltsjöbadsbaletten, något som hon sedan fortsatte med i 14 år till. Hon har även dansat mycket hiphop hos Rebecka Leijonhufuvd samt varit en årlig elev på Summercamp sedan det grundades. Efter att ha arbetat som instruktör på Summercamp-läger började hon, att leda egna terminsklasser. Med 16 års erfarenhet av dans på Saltsjöbadsbaletten i bagaget, vill hon uppmuntra barn att utmana sig själva och alltid ha kul när de dansar. Favoritstilarna är hiphop, feminine vibe och balett. Under våren 2019 kommer dock Sara att studera utomlands, och  därmed tyvärr inte leda några egna dansgrupper. Hon är dock tillbaka i sommar för att leda Summercamp-läger för barn och tonåringar!

Saltsjöbadsbalettens styrelse består av Linda Linné Asker (ordförande), Anna Löwenhielm (vice ordförande), Helena Ottosson (kassör), Rebecka Leijonhufvud, Elvira Löwenhielm, Emmy Dahlin, Mim Gavel och Sara Ljungman.

Saltsjöbadsbaletten


Saltsjöbadens Idrottsplats, Neglingevägen 2, 133 34 Saltsjöbaden


ulrika@saltsjobadsbaletten.se


08 717 60 17

Följ Saltsjöbadsbaletten på Facebook och Instagram för att smidigt hålla dig uppdaterad på våra nyheter!

Copyright © All Rights Reserved