ULRIKA LEIJONHUFVUD HOLMBERG


Varje vecka kommer runt 350 barn till Saltsjöbadsbalettens danshus för att dansa med Ulrika. Hon har undervisat balett, jazz och hiphop till tusentals barn sedan 1987, och ser sin viktigaste uppgift som danspedagog att förmedla dansglädje på ett sunt, roligt och lärorikt sätt. Hon har tillsammans med sin mamma Jann Leijonhufud koreograferat de härliga danssagor som visas på de årliga dansuppvisningarna i Igelboda Skola och Nacka Aula.

SARA LJUNGMAN


Vissa barn sägs lära sig dansa innan de kan gå, Sara var definitivt ett sådant barn. Vid fyra års ålder började Sara att dansa balett hos Ulrika Leijonhuvfud på Saltsjöbadsbaletten, något som hon sedan fortsatte med i 14 år till. Hon har även dansat mycket hiphop hos Rebecka Leijonhufuvd samt varit en årlig elev på Summercamp sedan det grundades. Efter att ha arbetat som instruktör på Summercamp-läger började hon, att leda egna terminsklasser. Med 16 års erfarenhet av dans på Saltsjöbadsbaletten i bagaget, vill hon uppmuntra barn att utmana sig själva och alltid ha kul när de dansar. Favoritstilarna är hiphop, feminine vibe och balett. Tillsammans med Elvira Löwenhielm startade hon Höstshowen - en dansföreställning med Saltsjöbadsbalettens äldsta elever som tar plats varje höst. Hösten 2020 leder hon jazz- och hiphopkurser på lördagar och söndagar tillsammans med Elvira. Hon kommer även att dyka upp som instruktör på LOCA-LÖRDA'.

MIKAELA URBOM

Mikaela har flera års erfarenhet av att stå på scen och dansa och är tidigare tävlingsåkare i konståkning. Efter gymnasiet ut-bildade hon sig i fyra år inom flera olika dansstilar som exempelvis jazz, modern, jazzfunk och hiphop. Förutom dansen älskar hon att sjunga och är även författare till boken ”Om jag bara vore lite smalare”. Boken belyser kroppsideal och psykisk ohälsa, och där berättar Mikaela bland annat om hur dansen blev räddningen för hennes välmående och självförtroende som tonåring. På Mikaelas dansklasser jobbar hon mycket med dansteknik och att utveckla unika dansare. Hon tycker det är viktigt att alla elever känner sig bekväma och trygga att uttrycka sig, såväl i danshuset som på scenen. Hösten 2020 dyker Mikaela upp som gästinstruktör på LOCA-LÖRDA'.

HEDVIG EDVALL BONS


För fyra år sedan strosade Hedvig, med eleganta jazz-walks, in i danshuset på Saltsjöbadens IP. Idag är hon en självklar del av dansfamiljen här på Saltsjöbadsbaletten, och de årliga dans-uppvisningarna skulle kännas oerhört tomma utan hennes stilfulla och mäktiga koreografier. Hedvig insåg som 12 åring hur mycket hon älskade att dansa, och har sedan dess tränat många olika dansstilar. Våren 2018 tog hon examen från den dansyrkesutbildning som hon gått i tre år. Efter det turnerade hon runt Sverige med sina danskompisar och deras examens-föreställning. Det bästa med att vara instruktör, säger Hedvig, är att se dansglädjen hos eleverna, samt att se hur de vågar ta sig an utmaningar och utvecklas. Under läsåret 19/20 dansar Hedvig med ett danskompani i Barcelona. I oktober 2020 är hon däremot tillbaka och leder två kurser på fredagar i samarbete med Rebecka Leijonhufvud.

EBBA MALMBORG


Som fyraåring började Ebba dansa balett hos Ulrika Leijon-hufvud. Kärleken till dansen gjorde att hon sedan tog nästa steg och började i Danslinjen Saltsjöbaletten. Idag, 14 år senare, dansar hon fortfarande balett, men har vuxit ur barn-balettskorna och gått över till tåspetsdans. Förutom baletten, dansar Ebba flera olika stilar. Just nu är dock modern dans den stil som hon gillar mest. Modern dans ger möjlighet att uttrycka mycket känsla, det är en stor blandning steg och man kan tänja på dansens gränser, säger hon. Dans för Ebba är en känsla av frihet och ett sätt att komma bort från allt annat. Tillsammans med Elvira Palmblad, har Ebba uppträtt på scen med egenkoreograferade moderna danser. Under hösten 2020 leder hon showjazz-kurser på lördagar tillsammans med Elvira Palmblad.

REBECKA LEIJONHUFVUD


Inne i danssalen hittar man henne rullandes på golvet, hopp-andes graciösa splitthopp eller gungandes till härliga hiphop-låtar.  Rebecka har dansat hela sitt liv på Saltsjöbadsbaletten, och började satsa på dansen ordentligt när hon var 16 år. Hon har gått Danslinjen Saltsjöbaletten samt utbildat sig på andra dans-linjer, och idag älskar hon att undervisa och koreografera egna danser. Det bästa med att undervisa, säger Rebecka, är att se eleverna utvecklas. För henne har dansen alltid varit en stor del av livet och vardagen, då det är den enda gången som man kan slappna av, bara fokusera på sig själv och glömma allt annat. Rebecka är dotter till Ulrika Leijonhufvud Holmberg och är även ansvarig för SummerCamp, Saltsjöbadsbalettens sommarläger. Under hösten 2020 leder Rebecka två kurser i jazz, hiphop och modern på fredagar i samarbete med Hedvig Edvall Bons. Hon kommer även att dyka upp som instruktör på LOCA-LÖRDA'.

ELVIRA LÖWENHIELM


Det var på ett Summercamp-läger för nio år sedan som en helt ny värld öppnades inför Elviras ögon; "Det här är det roligaste som finns, varför har jag inte dansat tidigare?!". Hon började dansa alla klasser hon kunde klämma in på en vecka hos Ulrika Leijon-hufvud, Lovisa Sjöqvist, Amanda Hytting och Rebecka Leijon-hufvud. Som instruktör vill hon visa hur härligt dans är och inspirera så många barn som möjligt, så som hon själv blev inspirerad av Saltsjöbadsbalettens instruktörer för nio år sedan. Hiphop, dancehall och feminine vibe är favoritstilarna. Tillsammans med Sara Ljungman startade hon Höstshowen - en dansföreställning med Saltsjöbadsbalettens äldsta elever som tar plats varje höst. Hösten 2020 leder hon jazz- och hiphopkurser på lördagar och söndagar tillsammans med Sara. Hon kommer även att dyka upp som instruktör på LOCA-LÖRDA'.

AMANDA HYTTING


När det plötsligt dånar spansk, reggaeton-musik från danshuset på Saltsjöbadens IP så vet man att spex-drottningen Amanda är igång. Med skjortan knuten runt midjan och sneakerserna på fötterna koreograferar hon några av de mest fartfyllda danserna på Saltsjöbadsbaletten. Hon började dansa balett hos Ulrika Leijonhufuvd som fyraåring och gick, precis som många andra instruktörer på Saltsjöbadsbaletten, Danslinjen Saltsjöbaletten. Trots att balett inte är den stil som Amanda idag kör mest anser hon att den gett henne en bra grund för vidare utveckling inom andra stilar.  Zumba, salsa, dancehall, streetdance och feminine vibe är några av de stilar som smyger sig in på hennes dans-lektioner. Sommaren 2009 grundade hon Saltsjöbadsbalettens populära sommarläger SummerCamp tillsammans med Lovisa Sjöqvist.

EMMY DAHLIN


Saltsjöbadsbalettens teaterdans-drottning Emmy har varit med i alla Danslinjens balettsagor. Som många andra började hon med balett hos Ulrika som fyraåring. Dans blev snabbt en favorit-sport och plötsligt dansade Emmy balett, jazz, hiphop och modernt fem gånger i veckan på Saltsjöbadsbaletten. Idag har hon uppträtt i över 16 föreställningar på Nacka Aula-scenen, dansat egna solon och varit en årlig deltagare på SummerCamp sedan lägrets start 2009. Hon har många favoritstilar men gillar balett, jazz och modernt lite extra. Dans för Emmy innebär glädje. Dans blir även mer intressant och uttrycksfullt när dansaren använder ansiktsuttryck och teater för att framföra en känsla, säger hon. Under hösten 2020 kommer Emmy att studera vid en annan ort och kan därför inte vara ledare för terminskurser. Hon är däremot i vanlig ordning engagerad i SummerCamp och Saltsjöbadsbalettens dansföreställningar!

Saltsjöbadsbalettens styrelse består av Anna Löwenhielm (ordförande), Linda Linné Asker (vice ordförande), Helena Ottosson (kassör), Rebecka Leijonhufvud, Elvira Löwenhielm, Emmy Dahlin, Mim Gavel och Sara Ljungman.

Saltsjöbadsbaletten


Saltsjöbadens Idrottsplats, Neglingevägen 2, 133 34 Saltsjöbaden


ulrika@saltsjobadsbaletten.se


08 717 60 17

Följ Saltsjöbadsbaletten på Facebook och Instagram

för att smidigt hålla dig uppdaterad på våra nyheter!

Copyright © All Rights Reserved